Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2009 09:41 - 06.01.2009 Условна присъда за 56-годишен добричлия, посегнал на имущество на „БДЖ”
Автор: kapralova Категория: Новини   
Прочетен: 447 Коментари: 0 Гласове:
0



Добричкият окръжен съд потвърди наложената на 56-годишния Иван Н. Иванов от Добрич присъда от 1 година условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок. Районен съд – Добрич го е признал за виновен, че на 13.03.2007 г. е отнел  метални профили от покрива на автосервизна работилница в Добрич, собственост на „БДЖ” ЕАД – Поделение за товарни превози гр. Варна, с намерение противозаконно да ги присвои. Деянието е останало недовършено, поради намесата на служители на ж.п. гара „Добрич – Север”, и на МВР.

Работник на ж.п. гарата забелязал Иванов и негов помощник да режат с оксижен профили от металната покривна конструкция на автосервизната работилница и уведомил началника си. Той сигнализирал в полицията, после заедно с двама служители  отишли на местопроизшествието. Попитали Иванов на какво основание се намира в помещението и има ли разрешително за това. Подсъдимият отговорил, че има намерение да закупи имота. В този момент пристигнал полицейски патрул, който заварил помощника на обвиняемия да реже на парчета метални профили, като ползвал оксижен, газова и кислородна бутилка. Полицаите установили, че двамата са паркирали в близост автомобилите си, като единият от тях бил със закачено ремарке. Посегателството било прекратено, когато служителите на реда поканили Иванов и неговия приятел да отидат в полицията за изясняване на случая. В хода на разследването е установено, че същия ден Иванов е подал молба до „БДЖ” – Варна, с която иска да му бъдат дадени под наем складове в района на гара Юг и на гара Север в Добрич, но не е бил получил отговор. В хода на съдебното следствие подсъдимият и помощникът му обясняват, че са имали намерение да укрепят помещението. Това се опровергава от обясненията на тримата служители на „БДЖ” и на полицаите, посетили местопроизшествието.

Въззивният съд намира правилен и обоснован извода на първоинстанционния, че деянието е извършено с пряк умисъл, като Иванов е предвиждал и искал настъпването на общественоопасните последици. Престъплението е с висока степен на обществена опасност, предвид на неговата широка разпространеност.

Иванов има чисто съдебно минало, но недобри характеристични данни. Той е завършил средно образование, женен е.

Решението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.

 

06.01.2009 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд

                                                                                                      



Тагове:   имущество,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kapralova
Категория: Новини
Прочетен: 1539587
Постинги: 1611
Коментари: 2
Гласове: 605
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930