Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2008 13:07 - Добричкият окръжен съд гледа дело за съпруг – убиец
Автор: kapralova Категория: Новини   
Прочетен: 703 Коментари: 0 Гласове:
0



Граждански иск за 600 000 лв. предяви днес майката на убитата преди 13 години Марияна Иванова Илиева срещу нейния съпруг и извършител на престъплението – 46 годишният Тошко К. Илиев. Братът на жертвата поиска 300 хил. лв. обезщетение за преживените болка и страдания. Днес Добричкият окръжен съд ги конституира като граждански ищци и даде ход на процеса.

            Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу Тошко Илиев, че на 01.02.1995 г. е умъртвил чрез удушаване с примка от капроново въже по особено мъчителен начин и с особена жестокост съпругата си Марияна Илиева и е заровил тялото й в землището на с. Стефаново. На предварителното производство той се е признал за виновен, че умишлено я е умъртвил. Според неговата версия въпросният ден двамата завели с личния им автомобил двете им дъщери на гости при неговата майка в с. Стефаново. По пътя към Добрич се скарали в колата и Марияна му ударила шамар по лицето. Той започнал за я удря, докато тя престанала да мърда. Уплашил се, че съпругата му е умряла и решил да скрие тялото. Заровил го в трап зад чешма на разклона за с. Одърци по пътя Добрич – Албена. Съдебно-медицинската експертиза обаче установява, че смъртта на Илиева е причинена от обесване с примка с капроново въже.

            На другия ден след извършване на престъплението Илиев е съобщил на родителите на съпругата си, че тя слязла от колата на бул. „Христо Ботев”, с намерение да ги посети и повече не я е видял.

            До 25.10.2007 г. Марияна Илиева е водена като безследно изчезнала.

            Същия ден съпругът й е разпитван от служител на ОД „Полиция” в Добрич за извършена от него кражба и изненадващо прави признание за убийството. Като причина за стореното той посочва, че съвместният им живот бил „ад”.

            Днес петчленният съдебен състав на Добричкия окръжен съд отхвърли молбата на Тошко Илиев и неговата защита делото да се гледа по съкратена съдебна процедура, тъй като съществуват противоречия в направените от обвиняемия признания и събраните доказателства за начина на причиняване на смъртта.

Съдът разпита двете дъщери на Марияна и Тошко Илиеви, които почти нямат спомени за майка си, но разказаха за грижите и доброто отношение на своя баща.

Майката на убитата опроверга версията, че дъщеря й не се е грижела за семейството и се е отнасяла с пренебрежение към съпруга си.

Съдът не уважи искането на защитата на Илиев да назначи повторна тройна съдебно-психологична и психиатрична експертиза на обвиняемия, защото той отказа да дава обяснения на този етап на процеса. Адвокатите му същи се отказаха от нея, предвид становището на подзащитния си.

Прокуратурата поиска разпит на вещото лице, извършило техническата експертиза относно механизма на действие на примката, с която е удушена Марияна Илиева. По тази причина процесът ще продължи на 18.06.2008 г.

 30.05.2008 г.                      Пресслужба Добрички окръжен съд


Тагове:   съпруг,   дело,   окръжен,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kapralova
Категория: Новини
Прочетен: 1538054
Постинги: 1611
Коментари: 2
Гласове: 605
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930