Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2008 16:20 - 10.10.2008 Двама осъдени за посегателство над полицаи
Автор: kapralova Категория: Новини   
Прочетен: 363 Коментари: 0 Гласове:
0



Добричкият районен съд одобри споразумението постигнатото между Районна прокуратура – Добрич, и 24-годишния Антон С. Христов и 31-годишния Живко Хр. Димитров за прекратяване на наказателното производство срещу тях. Съдът ги призна за виновни, че в съучастие са извършили  непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи неуважение към обществото, като деянието им е съпроводено със съпротива на полицейски служители, изпълняващи задълженията си по опазване на обществения ред. По силата на споразумението Христов е осъден на 4 месеца условно „лишаване от свобода”  с изпитателен срок от 3 години. На Димитров е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца при първоначален „строг” режим изтърпяване. 

На 26.06.2008 г. след обяд,  силно повлияни от употребен алкохол, подсъдимите започнали да хвърлят камъни по прозорците на къщата, в която живеела майката на Христов и сестра на Димитров. Двамата псували, викали на висок глас и  хвърляли камъни по нея. Свидетел от съседна къща им  направил забележка, а те го замерили с камъни и го заплашили със саморазправа. Друга свидетелка позвънила на полицията, но обвиняемите чули за това и се скрили. Вечерта отново излезли на улицата и започнали да псуват и заплашват. Свидетелката отново се обадила в полицията и пристигнал автопатрул с двама полицаи. Двамата подсъдими насочили обидите си към тях, замервали тях и автомобила им с пълни метални кутии с бира и с пластмасови шишета, пълни с вода. Едно от тези шишета ударило полицейски служител по лицето и той известно време не можел да вижда. Христов и Димитров заплашвали полицаите със саморазправа и, че ще ги уволнят. На местопроизшествието пристигнали още две полицейски коли с шестима униформени. Подсъдимите се нахвърлили и срещу тях с ругатни, и ги замервали с каквото им падне. Оказали съпротива при задържането им и продължили да буйстват в полицейските автомобили. Димитров дори подал по-късно жалба срещу дознателя във Военно-окръжна прокуратура – варна.

Съдебно-психиатричната експертиза установява, че добричлията Антон Христов има лека умствена изостаналост, която не му пречи да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Той е неграмотен, живее на съпружески начала, безработен. Осъждан е за управление на автомобил след употреба на алкохол.

Живко Димитров е от Балчик, с начално образование, неженен, безработен. Осъждан е пет пъти и е изтърпял ефективните наказания.

Определението на Добричкия районен съд има сила на влязла в сила присъда.

10.10.2008 г.                                             Пресслужба Добрички окръжен съд


Тагове:   осъдени,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kapralova
Категория: Новини
Прочетен: 1539983
Постинги: 1611
Коментари: 2
Гласове: 605
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930